Werkplekonderzoek (WPO)

Een werkplekonderzoek voorkomt/ verminderd het verzuim en lichamelijke klachten bij medewerkers binnen uw organisatie

 

Individuele werkplek onderzoeken en werkplekadviezen

Werknemers brengen veel tijd door op hun werkplek, waardoor lichamelijk klachten kunnen ontstaan en langdurig verzuim op de loer ligt. Met een integraal werkplekonderzoek kan u voorkomen of verhelpen van gezondheidsklachten van uw werknemer en het verzuim terugdringen.

 

Ergonomische werkplek onderzoek en werkplek advies geeft een duidelijk beeld van de mogelijke knelpunten. Om lichamelijke klachten te voorkomen dient er goed gekeken te worden hoe de werkplek is ingericht en of het meubilair op de juiste wijze en hoogtes staan ingesteld. Wanneer al deze punten niet correct is afgesteld specifiek op de betreffende werknemer, kan dit zorgen voor rug-, schouder- en nekklachten. Wij letten met name tijdens het WPO in het bijzonder op eventuele bestaande lichamelijke klachten. Direct al tijdens de werkplekonderzoek en werkplekadvies krijgt de werknemer een gericht advies zodat de werknemer zonder lichamelijke problemen ontspannen zijn/haar werkzaamheden kan uitvoeren en productief is voor de werkgever.

Ergonomische beoordeling en werkplek onderzoek verslag

Onze adviseur zal d.m.v. onze checklist alle mogelijke risicofactoren noteren, waarna ook een persoonlijke analyse wordt opgesteld. RGD Solutions biedt duidelijke oplossingen en individuele adviezen aan de betrokken werknemers.

 

Wanneer de WPO is uitgevoerd, zullen wij de uitkomsten inclusief onze praktische adviezen rapporteren in een verslag. Daarnaast krijgt de werknemer aanbevelingen onder meer op het gebied van ergonomie, werkorganisatie, gebruik van hulpmiddelen en werkhouding. Om deze werknemer in de toekomst te behoeden voor soortgelijke klachten, leren wij de werknemer wat te doen en hoe men zelf het meubilair correct in te richten en in te stellen. Op deze wijze houden wij voor onze opdrachtgevers hun werknemers in de toekomst gezond en vrij van lichamelijke (RSI) klachten.

Risico- inventarisatie en evaluatie

Maak een afspraak met één van onze veiligheidskundige.

RGD Solutions

Postadres

Postbus 1127,
3350 CC Papendrecht

 

Telefoon

078-647 56 87